God tur til Vennesla.

Christian Hagen får en liten oppmerksomhet fra lagets leder, Anne Karin Johansen, i forbindelse med at han går ut av styret i NHF Halden Aremark. Christian vil bli savnet i laget og i styret. Dette fordi han er en fargeklatt med godt humør og ikke minst fordi han er en grepanes kar. God tur til Vennesla, Chistian.

Klimapark ved Galdhøpiggen fikk uu-pris

Foto: KlimaparkenPrisene ble delt under den internasjonale reiselivskongressen i Girona i Spania 18. mai.

I alt 36 kandidater var nominert til pris for universell utforming.
Mimisbrunnr klimapark er en 70 meter lang istunnel i en bre ved Galdhøpiggen. Veien inn mot tunnelen er tilrettelagt så vel for bevegelseshemmede som for turister med dårlige sko. Her er det altså tenkt universell utforming.

Klimaparken eies i fellesskap av Lom kommune, Norsk Fjellmuseum og Oppland fylkeskommune.

Hederlig omtale i Girona fikk også et dokument fra Oppland og Hedmark fylkeskommuner: «Innlandet universelt utformet 2025 – felles strategi for Hedmark og Oppland».

– Det er ekstra stas når andre gir anerkjennelse for at vi legger godt til rette slik at alle skal få oppleve fylket vårt, sier fylkesordfører i Oppland Even Aleksander Hagen (Ap) til tidsskriftet Kommunal rapport.

.

Kilde: Kommunal Rapport

Bilde: Klimaparken

.

Nå blir automater kontrollert

Betalingsterminaler i butikk, minibanker, vareautomater og billettautomater – kan alle bruk dem? Nå starter den offentlige kontrollen med selvbetjeningsautomatene.

.

Det er tilsynet for universell utforming av ikt – en underavdeling hos Difi (Direktoratet for forvaltning og ikt) – som står for kontrollene.
Sist høst kikket tilsynet nærmere på 39 automater utplassert på Oslo sentralstasjon og Oslo City. Resultatet var nedslående. Om lag halvparten av automatene var i strid med kravene.

 Les mer her.

.