NAV uten kompetanse?

.

Denne uken kan vi lese på NHFs hjemmeside http://www.nhf.no/nyhetsarkiv/vil-gjore-det-enklere-a-fa-firehjulsdreven-bil  om hvordan Astrid Staalesen i Kristiansand og Frode Nilsen fra Lesja, som ikke kommer seg fram med sine forhjulsdrevne biler. Begge fikk beskjed fra NAV om at de måtte gå ut og legge på kjettinger hvis føret ble for glatt.

.

16624805_sSaken dreier seg i utgangspunktet om hvorvidt man er berettiget til bil med firehjulstrekk eller ikke, og under saken kom altså de noe underlige uttalelsene om at dersom føret var for glatt skulle rullestolbrukerne gå ut og legge på kjettinger.

.

Jeg kan ikke på noen måte forstå at noen kan tro, at når føret er så glatt at en bil ikke kan komme framover så går det an for en rullestolbruker å bevege seg rundt samme bil, jekke den opp og legge på kjettinger. Kommer ikke bilen fram på grunn av for mye snø er det i alle fall for mye snø for en rullestol, og er det for glatt for bilen er det jo også for glatt for en rullestol – sånn er det bare. Dette ved siden av den umulige situasjonen å kunne legge på kjettinger fra en rullestol.

.

Disse for meg, utrolige uttalelsene, kommer altså fra representanter fra NAV, de samme menneskene som skal ha kompetanse til å avgjøre hva rullestolbrukere skal ha av hjelpemidler eller ikke. Disse menneskene skal avgjøre kvaliteten på hverdagen til hundrevis av rullestolbrukere rundt om det ganske land, dette på bakgrunn av sin kompetanse om rullestolbrukere og hjelpemidler.

.

Jeg vil ikke ha noen menig om hvorvidt omtalte rullestolbrukerne skal ha rett til bil med firehjulstrekk eller ikke, min agenda her er at NAV skal levere en vare på vegne at samfunnet. Kvaliteten på denne varen blir ikke bedre enn det svakeste leddet og når NAV mener at rullestolbrukere skal ut på glatta og legge på kjettinger da er det svake leddet NAV selv.

.

FN-konvensjonen, – møt opp på stortinget.

 

stortingsbygningen_400Stortinget skal behandle FN-konvensjonen tirsdag 19. mars 2013. I den forbindelse hadde det vært formålstjenlig at så mange som mulig hadde vært til stede på galleriet i Stortinget for å vis at denne saken er viktig for oss. Og særlig med tanke på at tilleggsprotokollen er et »stridstema» og at Regjeringen ikke er villig til å ta denne inn (i motsetning til opposisjonen). Vi har også vurdert muligheten for en mer aktiv markering utenfor Stortinget, men erfaringer fra tidligere tilsier at slike markeringer er veldig væravhengig og årstiden er ikke akkurat den mest gunstige heller. Derfor oppfordrer vi heller til at dere mobiliserer til tilstedeværelse inne i Stortinget, istedenfor å risikere at ingen stiller opp utenfor til en markering i tilfelle dårlig vær.

  Les videre

Få unge i kommunale råd for funksjonshemmede

.
ungfunk-strekfig-sju-stk-fire-til-ein_w480Unge funksjonshemmede har gjennomført en spørreundersøkelse i norske kommuner om brukermedvirkning for funksjonshemmede unge. Undersøkelsen peker på mange utfordringer for å sikre at denne gruppen blir hørt lokalt.
.

I undersøkelsen har vi spurt om temaer knyttet til unges deltakelse i politiske prosesser, og organisering av det kommunale rådet for funksjonshemmede. Vi har fått i alt 127 svar, og alle fylker er representert.

.

Les hele saken i ungefunksjonshemmede.no