Historikk

Den internasjonale dag for funksjonshemmede

Lørdag den 3. desember markerte Norges handikapforbund Halden Aremark, FNs internasjonale dag for funksjonshemmede. Vi hadde en liten stand på Tistasenteret der vi delte ut flygeblad sammen med folderen vår. 

.

Flygebladet inneholt en orientering om hvordan boligtilbudet for funksjonshemmede (med eller uten hjelpebehov) har utviklet seg de siste årene. Flere botilbud bærer mer og mer preg av å ligne instutisjoner og vi går bakover i utvikling istedenfor fremover.

.

.

.

Klikk på bildet til høyre …

.

.

.

.

.

Utviklingen i Halden kommune er heller ikke bra,  vi sakser her fra Helse- og omsorgsplan for Halden kommune 2010-2015:

.

.

Uten å ville sette svake grupper opp mot hverandre, vil vi protestere kraftig mot at allerede svake grupper stues sammen i et instutisjonspreget bofellesskap, der den enkeltes leieboers problemer vil kunne bli en ekstra belastning for andre leieboere.

.

Hermed utfordres ordfører i Halden,  Thor Edquist til å komme med en uttalelse om han synes det er greit at Halden bygger og planlegger slike bofellesskap til sine innbyggere. Vi oversender link til denne siden til Haldens ordfører.

.

.

3 kommentarer til Den internasjonale dag for funksjonshemmede

  • Klart vi kan gjennomføre aksjonsdager sammen med andre lokallag Arild. Bare å prate litt sammen og bli enige om noe det. Slik som samfunnet utvikler seg nå så skulle det ikke være vanskelig å finne noe å protestere mot.

  • Hei .
    Jeg skrev litt for fort i den første kommentaren, jeg mener Hatten, ikke hattet.
    arild

  • Dette synes jeg er kjempe bra, enda en gang tar jeg av meg hattet for det arbeidet lokallaget utøver.
    Tenk om dere kunne planlegge en ny aksjonsdag, og ta med andre lokallag som kan gjøre det samme i sin kommune. Kan vi gjøre det ????????????????????

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonnementservice
helsenorge
Naturlig allergimat
wheelmap
utopia_logo03